test banner

Beperk gebruik van xylometazoline (Otrivin) neusspray tot max. 7 dagen

  • Geplaatst op
  • 0
Beperk gebruik van xylometazoline (Otrivin) neusspray tot max. 7 dagen

Het TV programma 'Kassa' besprak

Het TV programma 'Kassa' besprak op zaterdag 7 oktober 2017 de verslavende werking van xylometazoline neussprays. Duidelijk werd door Prof. W. Fokkens, KNO arts AMC aangegeven het gebruik te beperken tot maximaal 7 dagen. Langer gebruiken leidt tot het tegengestelde effect. Het neusslijmvlies wordt steeds dikker, waardoor je het steeds vaker moet gaan gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. 

Sommige mensen kiezen dan voor 'stomen'. Daar is niet van bewezen dat het werkt en bovendien komen door ongelukken met 'stomen' jaarlijks tientallen mensen terecht in de Nederlandse en Belgische brandwondencentra. 

Het beste alternatief is je neus spoelen met met neusdouche en nasaal spoelzout. Het is een natuurlijke manier van behandelen en volkomen veilig. Doordat je de 'viezigheid' (bij verkoudheid dus virussen en snot) uit je neus spoelt, vindt er snel verlichting van klachten plaats. Je haalt snel weer opgelucht adem. En...je mag het net zo lang doen als je zelf wilt.

Overigens, ook de combi 'neus spoelen als het kan en eventueel tussendoor een keer Otrivin' werkt prima. Echter ook dan: Otrivin ( stofnaam: Xylometazoline) maximaal 7 dagen gebruiken! 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »