test banner

Griep slaat ook in 2019 weer toe

  • Geplaatst op
  • 0
Griep slaat ook in 2019 weer toe

Reinig je neus om griepklachten zo veel mogelijk te voorkòmen

Ook in 2019 slaat de griep weer toe en is er nu al weer sprake van een griepepidemie. Het griepvirus bevindt zich altijd onder ons. Echter, wanneer er sprake is van 60 mensen met griep op de 100.000 mensen is er sprake van een griepepidemie.

Griep wordt veroorzaakt door een virus. Dat betekent dat antibiotica geen zin hebben omdat deze alleen werken tegen bacteriën. Griep is behoorlijk besmettelijk. Alleen al door in de buurt te staan van een besmet iemand die hoest of niest, kun je via de lucht het virus binnenkrijgen. Of je dan ook de griep krijgt is erg afhankelijk van je eigen afweer. 

Omdat het virus via je neus je lijf binnenkomt, kun je - om griepklachten zo goed mogelijk te voorkòmen - besluiten om dagelijks je neus te spoelen met neusdouche en nasaal spoelzout. Op deze manier spoel je de viezigheid (virussen) uit je neus en verminder je de kans op griep. ò

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »