test banner

Hatsjie! Hooikoorts slaat weer toe

  • Geplaatst op
  • 0
Hatsjie! Hooikoorts slaat weer toe

Hooikoorts slaat weer toe

Het is weer snotteren en snikken geblazen voor mensen met hooikoorts. In het AD werd onlangs melding gemaakt dat 2016 een uitzonderlijk hooikoorts jaar is, omdat er veel dagen zijn waarop er een groot aantal van de door hooikoortspatiënten zo verfoeide pollen in de lucht zitten. Het gelijkmatige weer is de boosdoener. Volgens De Weger is het gelijkmatige weer hier schuldig aan. "In andere jaren zie je dat na een lange koudere periode een plotselinge warme dag kan leiden tot zeer hoge pollenaantallen in de lucht, maar in 2016 zagen we dat de pollen geleidelijk aan de lucht werden afgegeven. Daardoor waren er relatief veel dagen met hoge pollenconcentraties waarop mensen last hebben van hooikoorts''.

Tegenwoordig ligt de nadruk ook steeds meer op preventieve maatregelen i.p.v. meteen naar de medicijnen grijpen. Zo kun je je neus spoelen met de NasoFree neusdouche en zorg je er voor dat pollen uit je neus worden verwijderd. Met RhinoBlock® anti-allergie neuszalf smeer je de binnenkant van je neus in waardoor je een beschermlaag over je neusslijmvlies aanbrengt. Bovendien werkt deze neuszalf ontstekingsremmend en verzorgt het 't neusslijmvlies. Beide preventie maatregelen zorgen er voor dat minder pollen je neusslijmvlies infiltreren waardoor je minder last van je allergieklachten hebt. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »