test banner

Honing helpt bij kinderen tegen hoesten

  • Geplaatst op
  • 0
Honing helpt bij kinderen tegen hoesten

Kinderen die 's nachts hoesten, hebben baat bij honing.

Kinderen die 's nachts hoesten, hebben baat bij honing. Honing is een veilig alternatief voor hoestdrank, melden Israëlische onderzoekers in het wetenschappelijke tijdschrift 'Pediatrics'.

De onderzoekers testten het effect van honing bij 300 kinderen van 1 tot 5 jaar. Ze hadden allemaal al maximaal een week lang last van een loopneus en hoesten gedurende de nacht. Ze hadden geen astma of een longontsteking. Voordat ze naar bed gingen kregen ze honing toegediend of een product dat smaakte en eruit zag als honing, maar geen honing bevatte.

 

Beter slapen
Uit vragenlijsten die de ouders een dag voor en een dag na het gebruik van het middel invulden, bleek dat alle kinderen beter sliepen en minder hoestten. Bij kinderen die honing hadden gekregen, was de grootste verbetering te zien. Honing heeft een anti-bacteriële werking en onderdrukt mogelijk het hoesten.

 

Geen eetbare honing voor kinderen < 1 jaar, Mellosan honing-keelspray kan wel
Voor baby’s is eetbare honing absoluut geen geschikt middel: kinderen jonger dan 1 jaar kunnen ernstig ziek worden van bacteriën die in honing kunnen voorkomen.

Dit geldt niet voor de medicale honing in Mellosan honing-keelspray, omdat deze medicinale honing is gesteriliseerd en zo van ziektemakende bacteriën is ontdaan. Mellosan honing-keelspray is eenvoudig toe te dienen en helpt, ook voor het verzorgen van de stem.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »