test banner

Hooikoorts leidt weer tot veel klachten

  • Geplaatst op
  • 0
Hooikoorts leidt weer tot veel klachten

Preventieve hulpmiddelen verminderen hooikoortsklachten.

Zodra het  warmer en droger weer wordt (en een beetje wind erbij), stapelen de hooikoortsklachten zich tijdens dit jaargetijde weer op. Niezen, loopneus, verstopte neus, tranende ogen leiden tot veel ongemak, maar het is niet alleen ongemak. Concentratieverlies, hoofdpijn, slapeloosheid allemaal klachten die ervoor zorgen dat iemand met hooikoorts zich echt beroerd voelt. Hooikoorts (= graspollenallergie = luchtwegallergie = allergische rhinitis) leidt ook tot school- en werkverzuim. Volgens diverse onderzoeken betekent dit dat wij in Nederland ongeveer €2,5 miljard aan kosten hebben doordat we niet (goed) aan het werk kunnen. Natuurlijk moet je zoveel mogelijk pollen vermijden (ja,ja...makkelijker gezegd, dan gedaan) en is er medicatie, maar besteedt ook eens extra aandacht aan een aantal preventieve hulpmiddelen. 
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat
1. neusspoelen met neusdouche en nasaal spoelzout,
2. het gebruiken van een allergieblokker (is een neuszalf, echter geen medicijn, zie RhinoBlock®) of
3. neusfilter
leidt tot minder allergieklachten en zelfs tot minder medicatiegebruik. Zeker de moeite waard om te proberen en natuurlijk zijn deze  preventie hulpmiddelen verkrijgbaar via kno-winkel.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »