test banner

Hooikoorts? Je kunt er iets aan doen.

  • Geplaatst op
  • 0
Hooikoorts? Je kunt er iets aan doen.

Hooikoortsklachten zijn weer aan de orde van de dag.

Een waterige loopneus, rode en prikkende ogen en een dichtgeknepen keel. Naar schatting 20% procent van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Per jaar kunnen de stuifmeelpieken enorm in intensiteit verschillen. Bij mooi weer komt veel stuifmeel vrij en blijft het lang in de lucht aanwezig. 

Hooikoorts is een serieus volksgezondheidsprobleem, zegt KNO-arts Wytske Fokkens van het AMC in Amsterdam. „De meeste hooikoortspatiënten zijn allergisch voor zowel boompollen als graspollen. Dat betekent dat deze mensen van maart tot augustus last hebben.”

"Hooikoorts wordt vaak niet serieus genomen, ook niet door patiënten zelf. Vergis je niet, al dat allergische gesnotter heeft wel een flinke impact op het dagelijks functioneren", zegt Fokkens. „Hooikoorts voelt als de derde dag na een flinke griep. Je hoofd zit vol, je hebt weinig energie en het is lastig om je te concentreren. Je bent kortom niet op je best".

Naast medicijnen kun je ook preventieve maatregelen nemen om hooikoortsklachten te verminderen, zoals de pollen uit je neus spoelen met de NasoFree® neusdouche en een allergieblokker zoals RhinoBlock® gebruiken.  

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »