test banner

Neus(bijholten) reinigen met neusdouche, niet met spuitje of spuitbus

  • Geplaatst op
  • 0
Neus(bijholten) reinigen met neusdouche, niet met spuitje of spuitbus

Advies KNO-artsen: neus(bijholten) reinigen met neusdouche.

Dr. van den Borne - KNO arts - CWZ Nijmegen geeft aan dat er een aantal belangrijke criteria zijn bij de keuze van een neusdouche. ‘Je moet altijd spoelen met voldoende volume. Een goede neusdouche kan een volume bevatten van 150-250 ml. Belangrijk is ook dat gespoeld wordt met een opwaarts gerichte irrigatiestroom die met een licht positieve druk de neus wordt ingespoten zodat de neusbijholten goed wordt bereikt‘.

Door te spoelen verwijder je bacteriën en virussen uit de neus(bijholten). Dit zijn de micro-organisemn die verkoudheid en neusbijholtenontsteking veroorzaken. Met een spuitje of spuitbus spoelen heeft daarom weinig zin omdat dit slechts gebeurt met een volume van 5 of 10 ml. Daarmee maak je de neus nat, maar reinig je geen neus(bijholten). Dus écht je neus(bijholten) reinigen doe je met een neusdouche zoals de NasoFree of NasuClear. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »