test banner

Optimale stemverzorging door vernevelen van stembanden

  • Geplaatst op
  • 0
Optimale stemverzorging door vernevelen van stembanden

Entertainers verzorg je stem!

Zeker voor (semi)professionele entertainers die intensief hun stem gebruiken en bij wie een heldere, zuivere stem essentieel is (vocalisten, acteurs, cabaretiers, etc.), is adequate verzorging van de stem onontbeerlijk. Je stem verzorgen doe je niet alleen als zich problemen voordoen, maar juist ook om ze te voorkomen. Vergelijk het maar met tandenpoetsen: je gaat niet pas poetsen op het moment dat je kiespijn hebt. Je poetst om kiespijn te voorkomen. Zo geldt dat ook voor het verzorgen van de stem. Het vernevelen van de stembanden zorgt voor deze verzorging. 

Verzorgen van de stem door vernevelen
Vernevelen doe je altijd met een zoutwateroplossing. Natriumchloride, eventueel in combinatie met natriumbicarbonaat, kan hiervoor gebruikt worden. Dos Medical nasaal spoelzout is zo'n combinatie. De combinatie wordt veelal als milder ervaren bij het vernevelen.  
Vernevelen van de stembanden leidt tot:
* reiniging
* bevochtiging (hydratatie),
* ontzwelling van slijmvliezen
* helpt irritaties en ontstekingen te voorkomen 
De vitaliserende werking, natuurlijk stimulatie van de doorbloeding en de ondersteuning van het zelfreinigend vermogen van de stembanden door vernevelen wordt door specialisten waaronder het KNO-team van het ziekenhuis OLVG-west in Amsterdam gezien als belangrijke voordelen van het vernevelen van de stembanden. Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »