€ 139,00 Incl. btw Excl. Verzendkosten

Verlicht oorpijn - zonder medicijnen - a.g.v. onderdruk in middenoor.

Artikelnummer:
EARP01

Oorpijn wordt meestal veroorzaakt door een verstopte buis van Eustachius of een ontsteking van het middenoor of uitwendige gehoorgang. De buis van Eustachius is een open verbinding tussen het middenoor en de keel- en neusholte. Dankzij deze buis blijft de druk in het midden- en buitenoor gelijk. Ook voert de buis slijm af.

Wanneer de buis van Eustachius verstopt raakt, kan het slijm niet meer weg en is de luchtdruk niet meer gelijk. Hierdoor wordt het trommelvlies iets naar binnen geduwd en ontstaan klachten als slechter horen, oorpijn, oorsuizen en soms duizeligheid. Een drukverschil kan ontstaan door vliegen of duiken, maar verkoudheid en een allergie zijn vaker de boosdoener.

De  drukverschillen kunnen meestal worden verlicht door het slikken, geeuwen, of kauwen. Daarvoor moet wel de Buis van Eustachius (deze is onderdeel van het oor) goed functioneren (open en dicht gaan tijdens slikken, geeuwen e.d.).  Functioneert de Buis van Eustachius onvoldoende kan dit oorklachten geven. De Earpopper kan hierbij helpen. 

Op basis van een 120 jaar oude bewezen medische procedure genaamd Politzer manoeuvre, opent de EarPopper® voorzichtig de buis van Eustachius met lucht. De behandeling duurt slechts enkele seconden en het is veilig voor kinderen en volwassenen.

De EarPopper® levert een veilige, constante, geregelde luchtstroom in de neusholte. Tijdens het moment van het doorslikken wordt de lucht geleid naar de Buis van Eustachius. Dan opent deze buis zich en vindt het ventileren van het middenoor plaats. De EarPopper verlicht negatieve oordruk en maakt het mogelijk dat eventuele geaccumuleerde vloeistoffen uitlekken.

De EarPopper gebruikt u via de neus en het net zo snel als het moment van een keer slikken!

Drie eenvoudige stappen:

  1. Druk het neusstuk stevig tegen in een neusgatopening. Het creëren van een goede afdichting is cruciaal! Druk het andere neusgat met een vinger dicht.
  2. Druk op de knop om de luchtstroom te starten en slik, met gesloten mond, terwijl de Earpopper® in werking is.
  3. Herhaal deze procedure via het andere neusgat.

Na 5 minuten, herhaalt u de stappen 1 - 3. Eén behandeling bestaat uit totaal 4 x slikken. 

Wees bij oorpijn extra alert als uw kind jonger is dan twee jaar, als de oorpijn langer dan drie dagen aanhoudt of als het kind veel huilt. Raadpleeg dan uw huisarts. Hetzelfde geldt als er langer dan twee weken vocht uit het oor loopt of als uw kind vaker dan drie keer per jaar oorpijn heeft. Voor volwassenen is het advies om de huisarts te consulteren als de oorpijn langer dan één week aanhoudt of de klachten ondraaglijk worden. 

 

Annemarie Geplaatst op 10 September 2019 at 19:03

Na lang twijfelen ben ik heel blij dat ik hem uiteindelijk heb besteld. Eerst zat ik altijd met tranen in mijn ogen in het vliegtuig omdat ik zo’n oorpijn had. Kauwgum, slikken , oordopjes en paracetamol hielpen allemaal niet. Nu gebruik ik dit apparaat zodra ik iets voel en de druk is meteen weg. Het enige nadeel is dat het er misschien stom uit ziet om hem te gebruiken.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x