Menu
EUR

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoe kan ik me afmelden voor de nieuwsbrief?

U kunt zich uitschrijven in de mail waarin de nieuwsbrief wordt verstuurd. Onderaan deze mail staat de optie ‘afmelden voor deze nieuwsbrief’. Als u hierop klikt, komt u op een pagina terecht waarin u kunt aangeven dat u zich afmeldt voor onze speciale acties en nieuwsbrief.

Medische vragen / producten

Neusdouches en vernevelaars

Mijn oplaadbare Portable KNO nasale vernevelaar™ vernevelt niet meer.

Dit kan 2 oorzaken hebben: óf het ligt aan de medicijn-jet of het ligt aan de batterij.
Wanneer de vernevelaar (na opladen) nog wel geluid maakt en dit nog steeds een aantal minuten doet, is zeer waarschijnlijk de medicijn-jet beschadigd of versleten. Bij dagelijks gebruik gaat een medicijn-jet (mits de juiste onderhoudsregels zijn nageleefd) gemiddeld een half jaar mee. De medicijn-jet is apart na te bestellen.
Werkt de KNO nasale vernevelaar niet meer omdat de batterij het niet meer doet, dan is er meer aan de hand. Bij normaal, zorgvuldig gebruik moet de batterij tenminste een jaar meegaan. Afhankelijk van het gebruik en de datum van aankoop kan bekeken worden of de vernevelaar gerepareerd kan worden (batterij vervangen). In deze situatie kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice tel: 085 773 20 80 of een email te sturen naar [email protected]

Mijn NasoFree neusdouche lekt als ik erin knijp. Hoe kan ik dit voorkomen?

De tip om het lekken van de NasoFree neusdouche te voorkomen, is de neusdouche net een tikje strakker aan te draaien.

Hoe reinig/ ontsmet ik de Nasofree neusdouche en kan deze in de afwasmachine?

Reiniging na ieder gebruik:
U reinigt de onderdelen door deze na ieder gebruik onder stromend, warm water schoon te spoelen. U kunt daarbij een druppeltje afwasmiddel gebruiken. Laat de neusdouche na reinigen aan de lucht drogen. Neus-tip tijdens het drogen niet op de neusdouche draaien.

Ontsmetten/ desinfecteren:
U kunt de onderdelen ook ontsmetten door deze enkele minuten in een oplossing van 60% water en 40% witte (wijn) azijn te leggen en daarna af te spoelen met schoon water. 

Nasaal spoelzout

Kan ik ook mijn neus met water zonder zout spoelen?

Het wordt sterk afgeraden om uw neus(holten) te spoelen met gewoon water. Ons lichaam bestaat uit een zoutconcentratie van ongeveer 0,9% NaCl. Om die reden wordt er ook geadviseerd deze zelfde concentratie aan te houden. Gebruik u een lagere concentratie of helemaal geen zout dan is dit pijnlijk en leidt tot irritaties. Ook een veel hogere concentratie kan als onaangenaam en pijnlijk worden ervaren. Bij KNO-winkel.nl zijn afgemeten sachets nasaal spoelzout te bestellen zodat u altijd de juiste concentratie heeft.

Wat is het verschil tussen normaal keukenzout en nasaal spoelzout?

Mensen die hun neus spoelen met een zoutwateroplossing (zoals keukenzout) hebben vaak te maken met een gevoelig, geïrriteerd, beschadigd of ontstoken neusslijmvlies. Spoelen met alleen natriumchloride (zeker wanneer er jodium aan is toegevoegd) kan het neusslijmvlies verder irriteren.
Om dit effect te neutraliseren wordt door KNO artsen de voorkeur gegeven om de neus te spoelen met een combinatie van natriumchloride (NaCl) en natriumbicarbonaat (NaHCO3). Deze combinatie zit in het nasaal spoelzout van Dos Medical. Hierdoor wordt nasaal spoelzout met natriumbicarbonaat als zachter en comfortabeler voor de neus ervaren dan wanneer alleen NaCl wordt gebruikt. Daarnaast leidt de reactie van natriumbicarbonaat in contact met water tot een extra reinigend, antiseptisch effect. Het zorgt voor een betere oplossing van taaie, vastzittend slijm en neutraliseert ontstekende stofwisselingsproducten.

Wat is het verschil tussen nasaal spoelzout en nasaal spoelzout xylitol?

Nasaal spoelzout wordt geadviseerd bij verkoudheid, allergie, na een neus(bijholten)operatie (post-operatief) en bij acute neusbijholtenontsteking. Nasaal spoelzout met xylitol wordt geadviseerd bij chronische neusbijholtenontsteking en acute neusbijholtenontsteking wanneer bacteriën een rol spelen. 

Wat is het verschil tussen Dos Medical nasaal spoelzout en Nasopure® spoelzout?

Beide producten hebben dezelfde samenstelling te weten natriumchloride en natriumbicarbonaat. De vorm van de zakjes is verschillend en het Nasopure® zakje heeft meer inhoud. In Nederland gaat men uit van een isotone zoutoplossing (= dezelfde zoutconcentratie als in je lichaamsvloeistoffen). Dit bereik je door de inhoud van het zakje Dos Medical nasaal spoelzout op te lossen in 250ml water. Nasopure spoelzout heeft een inhoud van 3,75g en leidt bij oplossen in 250ml tot een hypertone zoutoplossing ( = een hogere zoutconcentratie dan in je lichaamsvloeistoffen).

Hoe lang kan ik het aangemaakt spoelzout bewaren?

Het spoelzout van DOS Medical bevat precies genoeg voor één spoelbeurt met de NasoFree neusdouche. De aangemaakte zoutoplossing wordt dan in principe niet bewaard. Om deze rede is er geen informatie over hoe lang u de spoeloplossing hygiënisch kunt bewaren. Daarom raden wij u aan de oplossing niet te bewaren.

Honingzalf

Er zit veel lucht in mijn tube waardoor het lijkt dat deze maar half gevuld is.

In iedere tube (NasuMel en RhinoBlock) zit een bepaalde hoeveelheid lucht. Dit is nodig voor het sterilisatieproces van de zalf. Soms kan het dat er in verhouding te veel lucht in de tube zit. Echter in de tube dient het aantal grammen te zitten dat op de tube staat. Dit mag iets afwijken. Bij twijfel kunt u eventueel de tube nawegen op een digitaal weegschaaltje. 

Is NasuMel of RhinoBlock ook geschikt voor mijn baby (risico op botulisme)?

Deze honingzalven zijn ook geschikt voor baby’s vanaf de geboorte. De Dos Medical honingzalven worden gesteriliseerd. Dit proces (gamma bestraling) zorgt ervoor dat mogelijke resten van het Clostridium botulinum bacterie gedood worden. Deze zuivere honing is daarom vrij van deze bacterie en dus vrij van het risico op botulisme. Eetbare honing is niet gesteriliseerd en daarvan wordt geadviseerd om dit niet bij zuigelingen en baby’s jonger dan 1 jaar te geven.

Ik heb een pinda allergie. Kan ik dan jullie NasuMel zalf gebruiken?

In deze honingzalven wordt arachideolie gebruikt. Omdat de arachideolie olie voor medisch gebruik wordt toegepast, bevat deze olie geen eiwitfracties meer van pinda en is dus niet allergeen. U kunt derhalve de zalf gewoon gebruiken.

In RhinoBlock® zit ook zuivere honing, echter de zalf is vaseline. Deze bevat geen arachideolie. 

Overige

Hebben jullie ook iets voor oorsuizen – tinnitus?

KNO-winkel heeft op moment geen producten welke het oorsuizen gunstig zou kunnen beïnvloeden. Wij verwijzen u hiervoor graag verder naar de officiële website van de KNO-Heelkunde in Nederland: http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/oor/oorsuizen/

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen