Menu
EUR

Neusbijholteontsteking

Een neusbijholte ontsteking kan ontstaan als 'gewone' verkoudheid. Snotteren, last van slijm. Echter krijg je daarna last van (erge) hoofdpijn en/of een gevoel van druk bij het hoofd. Lees meer

5 Producten
Toon:
NasoFree Nasaal spoelzout
NasoFree
Nasaal spoelzout
Dos Medical / NasoFree nasaal spoelzout heeft een nieuwe verpakking. De inhoud e...
€7,85 €6,49
 
NasoFree Nasaal spoelzout met xylitol
NasoFree
Nasaal spoelzout met xylitol
Dos Medical / NasoFree nasaal spoelzout met xylitol heeft een nieuwe verpakking!...
€9,40 €7,77
 
NasoFree Neusdouche
NasoFree
Neusdouche
De NasoFree Neusdouche is gemakkelijk te gebruiken door de handige knijpfles. Re...
€13,60 €11,24
 
NasoFree Neusdouche startset met nasaal spoelzout
NasoFree
Neusdouche startset met nasaal spoelzout
De NasoFree Neusdouche Startset met nasaal spoelzout is ideaal om je neus en neu...
€18,85 €15,58
 
NasoFree Neusdouche Startset met xylitol spoelzout
NasoFree
Neusdouche Startset met xylitol spoelzout
De NasoFree Neusdouche Startset met nasaal spoelzout met xylitol is speciaal ont...
€20,83 €17,21
 
Toon 1 - 5 van 5
Neusbijholteontsteking

Wat is een neusbijholteontsteking?

Een neusbijholteontsteking, ook wel sinusitis genoemd, is een ontsteking in de holle ruimtes van het hoofd. Deze zitten boven en naast de neus. Deze ontsteking kan worden veroorzaakt door een infectie (virus, bacterie of schimmel), door allergieën, of door structurele problemen in de neus. Denk bij dat laatste bijvoorbeeld aan een verstopte afvoer waardoor je chronisch last hebt van een verstopte neus.

Wat zijn de klachten bij een neusbijholteontsteking?

Een neusbijholteontsteking veroorzaakt pijn en druk in het gezicht, een verstopte neus, loopneus en hoofdpijn. Soms kan het leiden tot reukverlies en verlies van smaakvermogen.  Hoesten kan ook optreden als gevolg van slijm dat in de keel druppelt. Met name bij een bacteriële infectie is ook koorts een regelmatig gehoorde klacht.

Bij aanhoudende of verergerende symptomen is het belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling. Omdat een ontsteking in de neus gevaarlijk kan zijn als het zich verspreidt of niet goed wordt behandeld.

Acute en chronische neusbijholteontsteking

Een neusbijholteontsteking kent meerdere vormen, maar in de basis maken we onderscheid in de acute vorm en de chronische vorm.

Acute bijholteontsteking is van korte duur. Deze ontsteking ontstaat vaak door een verkoudheid, luchtvervuiling of een allergische reactie. Hierdoor raakt het weefsel ontstoken en geïrriteerd.

Bij een chronische bijholteontsteking houden de symptomen langer dan 12 weken aan. Deze vorm kan door aanhoudende infecties, structurele problemen in de neus, of langdurige allergieën ontstaan.

Waar een acute ontsteking leidt tot plotselinge symptomen zoals verstopte neus, pijn en koorts, zorgt een chronische ontsteking ervoor dat langdurige symptomen zoals constante verstopte neus, druk in het gezicht en vermoeidheid ontstaan.

Meer lezen over chronische bijholteontsteking in het blog: chronische bijholteontsteking: symptomen & oorzaken

Wat kun je doen tegen een neusbijholteontsteking?

Er zijn meerdere manieren om een neusbijholteontsteking te behandelen. Dit kan het gebruik van bepaalde medicatie omvatten, het beheersen van allergieën door voldoende rust en hydratatie, of in het geval van een chronische ontsteking, kan zelfs een chirurgische ingreep nodig zijn. Daarnaast kan chronische sinusitis een langdurige behandeling vereisen, soms met regelmatige follow-ups om de symptomen onder controle te houden en terugval te voorkomen.

Op KNO-winkel bieden wij een aantal medische hulpmiddelen die helpen de klachten te verlichten bij een neusbijholte-ontsteking.

Bij een acute neusbijholteontsteking kan het spoelen van de neus met een zoutoplossing helpen bij het verwijderen van overtollig slijm en het verminderen van congestie. Daarvoor gebruik je de Nasofree Neusdouche met nasaal spoelzout.Speciaal voor mensen met chronische neusbijholteontsteking biedt KNO-winkel nasaal spoelzout met xylitol aan.

De combinatie van spoelzout en xylitol zorgt voor optimale reiniging en helpt bij het afbreken van de biofilm van bacteriën. Hierdoor kunnen de bacteriën die de ontsteking veroorzaken beter worden aangepakt.

Beide artikelen zijn ontwikkeld in samenwerking met KNO-artsen en hebben een wetenschappelijke basis.

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen