Menu
0

Reukverlies

Verschillende vormen van reukverlies of vervormde reuk maken dagelijkse taken een uitdaging. Reuktraining kan mogelijk verbetering brengen. Lees meer
StimuScent reuktraining DOS Medical Reuktraining - SET 1
StimuScent reuktraining DOS Medical

Reuktraining - SET 1

Reukverlies heeft een grote invloed op je kwaliteit van leven. StimuSc..
€27,95
StimuScent reuktraining DOS Medical Reuktraining  - SET 2
StimuScent reuktraining DOS Medical

Reuktraining - SET 2

Reukverlies heeft een grote invloed op je kwaliteit van leven. StimuSc..
€27,95
StimuScent reuktraining DOS Medical Reuktraining - SET 3
StimuScent reuktraining DOS Medical

Reuktraining - SET 3

Reukverlies heeft een grote invloed op je kwaliteit van leven. StimuSc..
€27,95

Wat is reukverlies?

Helaas is het hebben van een reukvermogen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vervormde reuk zoals parosmie en fantosmie kunnen het dagelijks leven erg zwaar maken en voor spanning zorgen. Maar ook hyposmie (verminderde reuk) en anosmie (reukverlies) maken het dagelijks leven zwaar. 

Een reukstoornis kan een grote invloed hebben op je leven. Je kan er somber of zelfs depressief van worden omdat je het ruiken (en proeven) zo mist. Ook onzekerheid is een veelgehoorde klacht, omdat mensen bijvoorbeeld bang zijn dat ze zelf niet lekker ruiken.

Daarnaast heeft geur een waarschuwende functie. Denk bijvoorbeeld aan een gaslucht of bedorven eten. Dit niet kunnen ruiken, kan gevaarlijk zijn.

Hoe wordt reukverlies veroorzaakt?

Je kunt op verschillende manieren je reuk verliezen of minder ruiken dan je gewend was. Het is een bekend gevolg na besmetting met het coronavirus. Maar ook door een val op het hoofd, ouderdom, roken of een ernstige verkoudheid kunnen het veroorzaken. 

Je reuk verbeteren

Hoe lang reukverlies duurt, hangt af van de oorzaak. In de meeste gevallen is het tijdelijk, maar het kan ook blijvend zijn.

Reuktraining Stimuscent kun je zien als fysiotherapie voor de neus. Je stimuleert namelijk je reukzin, en traint je hersenen om geuren weer (juist) te herkennen. Dit kan het reukvermogen verbeteren.

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €30
Merken