Menu
EUR

Stemprobleem

Je gebruikt je stem elke dag. Stemproblemen kunnen dan ook erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om de problemen te verminderen of te voorkomen.

Wat zijn stemproblemen?

Stemproblemen kunnen variëren van heesheid en schorheid tot volledig stemverlies. Ze kunnen het gevolg zijn van verschillende factoren, zoals overmatig gebruik van de stem, infecties, letsel aan de stembanden, roken, allergieën, maar ook stress kan een rol spelen.

De stembanden spelen een cruciale rol bij het produceren van geluid en dus het vormen van onze stem. Ze bevinden zich in de keelholte en bestaan uit twee flexibele, gespierde banden die langs elkaar bewegen tijdens het spreken of zingen. Wanneer lucht langs de stembanden stroomt vanuit de longen, trillen ze en produceren ze geluidsgolven. Die worden gevormd tot spraak of zang.

Van je stembanden kun je bij veelvuldig gebruik last krijgen. Als professionele spreker. zanger, komediant of docent, gebruik je jouw stem een groot deel van de dag. Je stem is je inkomen. Wanneer je dan last hebt van een zere keel, hese- of schorre stem wil je natuurlijk dat je dit zoveel mogelijk beperkt, want dit zorgt voor stemproblemen.

Op KNO-winkel vind je hulpmiddelen voor een aantal specifieke aandoeningen aan de stembanden. Dat zijn:

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen