In stripboeken staat er vaak een schattig tekstwolkje met 'ZzZz' boven een slapend persoon. Maar in het echte leven maken veel mensen een stuk meer geluid in hun slaap. En dat is veel minder schattig.
Snurken kan de nachtrust flink verstoren. Niet alleen van degene die ernaar moet luisteren, maar ook van de persoon die snurkt zelf. Niet gek dus dat heel Holland googelt naar oplossingen voor snurken.
Waarom snurken mensen?
Ademen doen we allemaal de hele dag. Al die lucht gaan via de neus, de keel en de luchtpijp zo de longen in. Langs de stembanden. Bij sommige mensen zit er (tijdelijk) een vernauwing tussen de neusgaten en de stembanden. Als dat gebeurt, gaat de lucht te snel door de vernauwing. Daardoor gaan mensen snurken.
Zo'n vernauwing komt bijvoorbeeld voor als:
- De tong naar achteren glijdt. Dit gebeurt als u op de rug ligt en alle spieren zich ontspannen.
- De keelamandelen vergroot zijn.
- De keelholte geïrriteerd is.
- Iemand een slap of lang gehemelte heeft (of een slappe of lange huig)
- Iemand verkouden is of een verstopte neus heeft vanwege een allergie.
Overgewicht, alcohol, slaap- of kalmeringsmiddelen, een te langzaam werkende schildklier en een hoge(re) leeftijd vergroten de kans op snurken.
Snurken, wat is de oplossing?
Houdt u uw partner wakker met luid gesnurk? Of ligt u zelf juist wakker van het geluid dat uw partner produceert?
Een snurkbeugel, of eigenlijk een anti-snurkbeugel, biedt uitkomst. Zo'n beugel brengt meer ruimte in de keel, waardoor snurk-klachten kunnen verminderen of het snurken zelfs helemaal stopt. De Oniris anti-snurkbeugel is verstelbaar en daardoor makkelijk op maat te maken.