Menu
EUR
Geurverlies door de neus van een ander: Redacteur zonder geur

Geurverlies door de neus van een ander: Redacteur zonder geur

Vele interviews en artikelen schrijven over reukstoornissen en reukverlies, tegenover het echt zelf ervaren is toch wel even wat anders. 

Suzanne de Bruin is een freelance journalist voor de patiëntenvereniging reuksmaakstoornis.nl. Eind januari 2021 raakt zij haar reukzin kwijt door corona. Na vele artikelen over reukstoornissen, wordt zij deel van de doelgroep. Dat is wel even een andere ervaring.

Blog 1. Ineens geen lentebloemen ruiken

In Suzanne’s blogs lees je op een leuke manier hoe zij haar geurverlies ervaart. Dagelijkse uitdagingen zoals het afval, koken en reuktraining. Op een luchtige manier beschrijft Suzanne haar ervaringen en ook haar blunders.

De eerste blog schrijft ze hoe verschillende mensen hun reukverlies ervaren.

Blog 2. Vieren met cocktails! Of toch maar niet?

Corona slaat hard in. Suzanne heeft last van koorts, grieperig zijn en ze heeft helemaal geen geur. Het met cocktails vieren als je weer beter bent, wordt ineens een bleek vooruitzicht. Wat als je die ook niet ruikt?

Lees blog 2   

Blog 3. Snuiven maar: aan de DOS Medical Reuktraining

Aan de slag met reuktraining: confronterend wanneer bij de eerste paar keer snuiven, je echt niks ruikt. Juist doorzetten is belangrijk voor vooruitgang, gaat Suzanne die ook ervaren?

Lees blog 3   

Blog 4. Samen niets ruiken

Gedeelde smart is halve smart zeggen ze. Zo heeft Suzanne haar vriend ook zijn reukzin verloren door corona. Handig dat je van stinkend afval geen last hebt, minder handig als je je afvraagt of je naar zweet ruikt en je partner ook niet even kan snuffelen.  

Lees blog 4   

Blog 5. Het coronamenu: pittig, kleurrijk en knapperig

Wat is lekker eten als je bijna niks proeft? Je gaat af op gevoel en bijvoorbeeld kleurrijk eten. Suzanne zet haar lasagne ‘on fire’.

Lees blog 5   

Blog 6. Van geen geur naar vervormde geur

Suzanne ervaart voor het eerst in haar leven ‘fantosmie’, de vervorming van geuren. Zo ruikt haar auto ineens naar afwasmiddel en haar koffie…naar knoflook.

Lees blog 6   

Blog 7. Zes maanden reuktraining

Na zes maanden reuktraining (van DOS Medical) geeft Suzanne een update over haar vooruitgang. Hoe ruikt die citroengeur, die ze in week 1 helemaal niet kon ruiken, nu?

Lees blog 7   

Blog 8. Het nieuwe normaal

De laatste blog in de serie! Hoe is het afgelopen met Suzanne?

Lees blog 8

De vereniging reuksmaakstoornis.nl

Reuksmaakstoornis.nl is de patiëntenvereniging voor mensen met een reuk- en/of smaakstoornis. Hun doel is om mensen met een reuk- en/of smaakstoornis zo deskundig en breed mogelijk te informeren. Daarnaast vinden we ontmoetingen met lotgenoten mogelijk maken ook erg belangrijk.


Reacties (0)

gravatar
J.W.H. MIDDELBOS
Geplaatst op 2021-09-08 17:03:37
beste mensen,

een jaar of 3 geleden raakte ik mijn smaak en geur langzaam aan kwijt, schatting, beide voor 90%, behalve de smaak van zuur, zout , zoet, bitter en extreme geuren. Het is een gemis maar er is mee te leven. Edoch, het blijft een gemis, jammer.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen