Menu
EUR
Hooikoorts in het buitenland: advies, tips en paklijst

Hooikoorts in het buitenland: advies, tips en paklijst

Je hebt hooikoorts, gaat op vakantie en neemt mee…

Het is belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan, wanneer je hooikoorts hebt. Onderaan dit artikel vind je een handige paklijst.

Maar eerst vertellen we je naar welke populaire landen je het beste op vakantie kunt gaan met hooikoorts. Want er zijn plekken waar weinig pollen rondvliegen.

Dus laat je klachten je niet kisten deze vakantie. Kies een gunstige bestemming, neem middelen mee die echt werken, en geniet met volle teugen.

Hooikoorts in andere landen

Wil je zo min mogelijk last hebben van hooikoortsklachten in het buitenland? Vermijd dan bossen, en gematigde en vochtige klimaten. Denk aan landen als Duitsland en Engeland.

Zoek in plaats daarvan warme, droge gebieden op. Bijvoorbeeld zonrijke strandbestemmingen als Curaçao. Geniet van pollenvrije zeelucht! Of ga juist voor de hoge bergen, bijvoorbeeld in Oostenrijk en Zwitserland.

Hieronder geven we voor de populairste vakantielanden in Europa aan wanneer het pollenseizoen is. En behandelen kort de hooikoorts-situatie aldaar.

Spanje (pollenseizoen: maart-september)

Spanje is een prima bestemming voor mensen met hooikoorts. Er zijn niet zo veel pollen, zéker niet op de Canarische Eilanden (zoals bijvoorbeeld Gran Canaria).

Duitsland (pollenseizoen: februari-augustus)

Duitsland is een groot land, dus niet overal zijn evenveel pollen. In de bosrijke omgevingen moet je vooral goed oppassen; daar is de situatie niet veel anders als in Nederland.

Maar ga je naar de Duitse kust? Daar zijn (veel) minder pollen, dus krijg je ook minder snel last van je klachten.

Frankrijk (pollenseizoen: mei-juli)

Voor Frankrijk geldt min of meer hetzelfde als Duitsland: vermijd de bosrijke omgevingen, maar ga gerust lekker naar de Franse kust.

Na juli is de hoeveelheid pollen over het hoogtepunt heen. Dus augustus is de beste zomermaand om het land te bezoeken.

Oostenrijk

Hoe hoger je in Oostenrijk verblijft, hoe minder last je hebt van hooikoorts. Want hoog in de bergen zijn er weinig pollen. Een prima vakantiebestemming voor hooikoortspatiënten dus, ook in de zomer.

Griekenland

Griekenland heeft ook een droog klimaat. Een prima bestemming dus, voor mensen met hooikoorts.

Schotland

Je zou het misschien niet verwachten, maar Schotland is juist wél een goede bestemming als je hooikoorts hebt. Dat komt doordat het daar veel regent, en het pollenseizoen heel kort is.

In welke landen is geen hooikoorts?

We durven niet te zeggen of er landen zijn waar helemaal geen pollen zijn – en dus geen hooikoorts is. Behalve dan in gebieden als de noord- en zuidpool, waar het veel te koud is voor pollen.

Je kunt vrijwel overal in meer of mindere mate last krijgen van hooikoortsklachten. Ga daarom vooral goed voorbereid op vakantie. Zie de paklijst hieronder.

Hooikoorts in het vliegtuig

Stap je deze vakantie in het vliegtuig? Wees dan extra op je hoede als je op dat moment hooikoortsklachten hebt. Met name: verkoudheid.

Want als je verkouden bent en gaat vliegen, kun je erge last van oorpijn krijgen. Ook kun je een klein beetje doof worden. Dit is gelukkig slechts tijdelijk.

Gebruik daarom een goede neusspray, zowel wanneer het vliegtuig opstijgt als daalt.

Paklijst voor een vakantie naar het buitenland met hooikoorts

Bekijk al onze oplossingen tegen (klachten van) hooikoorts

RhinoBlock eerst proberen? Dat kan! Vraag een proefmonster aan.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen