test banner

Reuk- en smaakverlies bij Corona

  • Geplaatst op
  • Door Uit vrt news - vrt.be
  • 0
Reuk- en smaakverlies bij Corona

4 op de 5 coronapatiënten verliezen reuk- en smaakzin,

4 op de 5 coronapatiënten verliezen reuk- en smaakzin, en kunnen daar lang last van hebben
Minder of zelfs niets meer ruiken of proeven, het is net als hoesten één van de vaak voorkomende symptomen van een coronabesmetting. Vier op de vijf patiënten blijken er last van te hebben. Sommige mensen die twee of drie maanden geleden al corona opliepen, hebben hun geur nog altijd niet terug. En het is nog niet zeker hoe lang het zal duren vooraleer die weer terugkomt.

Hoesten, koorts, vermoeidheid en kortademigheid: het zijn de typische symptomen van een coronabesmetting. Maar een groot deel van de patiënten heeft ook last van verminderde reuk- en smaakzin. Bij sommige mensen is dat zelfs het enige symptoom van een besmetting.

"Bijna 4 op de 5 patiënten die besmet zijn met het coronavirus melden een verlies van smaak en reuk als we daar naar vragen", zegt neus-keel-oorarts Evert Hamans van het ZNA ziekenhuis Jan Palfijn in Merksem (B). "Bij 20 procent van de patiënten is het zelfs hun belangrijkste klacht."

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »