Menu
EUR
Wat te doen tegen snurken?

Wat te doen tegen snurken?

De gevolgen van snurken mogen niet worden onderschat. Voor velen is dit slaapprobleem een aanzienlijke zorg. Niet alleen voor de snurker zelf, maar ook voor de partner die ernaast slaapt. Zelfs kinderen ervaren last van snurken. Hoe kun je snurken voorkomen of verminderen? Er zijn maatregelen die je kunt nemen. Die bespreken we hieronder voor verschillende situaties.

Wat kun je doen als je zelf snurkt?

Vaak komt de behoefte aan verandering vanuit de partner die last heeft van het gesnurk. Maar de snurker zelf kan ook last hebben van het eigen gesnurk. Waaruit blijkt dat? En wat kun je vervolgens doen.

Last hebben van je eigen gesnurk

Slaapkwaliteit: Snurkers kunnen hun eigen slaapkwaliteit beïnvloeden. Het geluid van snurken zorgt ervoor dat ze lichter slapen, vaker wakker worden en daardoor niet voldoende rust krijgen.

Gezondheid van de snurker: Snurken kan in bepaalde situaties een teken zijn van onderliggende gezondheidsproblemen, zoals slaapapneu. En slaapapneu kan weer in verband staan met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarom kunnen mensen die snurken zich zorgen maken over de invloed van snurken op hun eigen gezondheid en welzijn.

Spanningen in de relatie: Snurken kan tot spanningen in een relatie leiden. Denk aan prikkelbaarheid bij de partner of gebrek aan intimiteit door vermoeidheid.

Eigen comfort: Snurkers kunnen last hebben van keelpijn, droge mond of vermoeidheid overdag als gevolg van het snurken. Dit beïnvloedt comfort en welzijn.

(H3) Oplossingen tegen je eigen gesnurk

Wanneer je de oorzaken van snurken kent, weet je ook welke gerichte maatregelen je kunt nemen. We bespreken een aantal mogelijke oorzaken en de maatregelen die je kunt nemen.

  • Gezonder leven: snurken wordt vaak veroorzaakt door overgewicht, roken en/of alcoholgebruik.
  • Tongspieroefeningen doen: snurken ontstaat doordat uw tong tijdens het slapen naar achteren zakt. Door uw tongspieren te versterken, voorkomt u dit.
  • Gebruik hulpmiddelen om uw luchtwegen via uw neus vrij te maken: zoals neusspraysneusdouches of neusspreiders. Met name geschikt bij snurken door verkoudheid!
  • Gebruik een anti-snurkbeugel om de luchtweg via uw keel vrij te maken: zo’n beugel zorgt ervoor dat lucht makkelijker door uw keelholte gaat. Daardoor ontstaat het snurkgeluid niet en ademt u gemakkelijker.
  • Gebruik een anti-snurkbanddie voorkomt dat u op uw rug slaapt. Dat is de houding waarbij snurken meestal ontstaat.
  • Onderzoek in een slaapkliniek: Het ondergaan van een slaaponderzoek in een slaapkliniek kan een zinvolle oplossing zijn voor snurkers in bepaalde situaties. Vooral als het snurken wordt geassocieerd met andere symptomen of als het snurken ernstig is en niet reageert op eenvoudige maatregelen. Kortom, wanneer er blijvende onduidelijkheid is over de oorzaak van het snurken, kan dit een mogelijke oplossing zijn.
  • Operatie tegen snurken: Snurken kan verschillende oorzaken hebben. De keuze voor een snurkoperatie hangt af van de specifieke oorzaak van het snurken en de ernst ervan. Een snurkoperatie komt minder vaak voor dan de wat conservatieve oplossingen die we hierboven hebben beschreven.

Wat kun je doen tegen een snurkende partner?

Uiteraard kunnen bovenstaande oplossingen ook werken voor je partner. Maar misschien is jouw partner zich er niet van bewust dat het snurkgeluid voor jou een groot probleem is en ervaart die zelf ook geen problemen met het snurken.

Maak het gesnurk van je partner daarom bespreekbaar. Leg uit dat je er last van hebt. En dat snurken voor je partner zelf ook nadelig kan zijn: zoals aangegeven. Snurken kan leiden tot vermoeidheid, mentale problemen en hart- en vaatziekten.

Dus bespreek het met je partner, inclusief de mogelijke oplossingen hierboven.

Wat kun je doen tegen snurken bij een kind?

Het valt op dat er aanzienlijk veel kinderen snurken. Er zijn diverse studies uitgevoerd in verschillende leeftijdsgroepen waarin dit is aangetoond.

Bij volwassenen vaak wordt geassocieerd met factoren zoals obesitas, roken, alcoholgebruik, en leeftijd-gerelateerde veranderingen in de weefsels van de luchtwegen. Bij kinderen zijn de oorzaken van snurken meestal gerelateerd aan lichamelijke factoren of ontwikkelingsfactoren.

Merk je dat je kind vaak snurkt? Dan is het belangrijk om daar iets aan te doen. soms kunnen verkeerde luchtstromen door de keelholte, de basis leggen voor slaapapneu op latere leeftijd.

Ga met je kind naar de kinderarts. Die kan je kind laten onderzoeken, en eventueel doorverwijzen naar een KNO-arts. De KNO-arts is gespecialiseerd in keel-, neus- en oorproblemen. Snurken kan een probleem zijn in de keel en/of neus. 

Wat staat je nu te doen?

  • Hierboven staat wat je allemaal kunt doen tegen snurken. Maar twijfel je nog? Dan kun je onze klantenservice afdeling bellen voor advies over hulpmiddelen tegen snurken op tel. 085 773 20 80.
  • De problemen bespreken met jouw huisarts. Doe dit in ieder geval altijd als het om een kind gaat die snurkt. Er kunnen namelijk meerdere redenen zijn waarom je kind snurkt. Sommige daarvan vereisen op tijd aandacht.

Bekijk onze producten tegen snurken


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen