test banner

Reuk- en smaakverlies door Corona

  • Geplaatst op
  • 0
Reuk- en smaakverlies door Corona

Onderzoek reuk- en smaakverlies na besmetting met het corona-virus

Verlies van reuk en smaak is een veel genoemd symptoom na besmetting met het coronavirus. Het komt voor bij coronapatiënten met lichte klachten, maar ook na een IC opname door ziekteverschijnselen van corona (COVID-19).

Het Nederlands Reuk & Smaakcentrum onderzoekt in samenwerking met en als onderdeel van het Global Consortium for Chemosensory Research (GCCR) het reuk- en smaakverlies ontstaan door het coronavirus. Dit is ook bekend van andere virussen.

Uit wetenschappelijk onderzoek is nog weinig bekend over reuk- en smaakverlies door het coronavirus en de tijd die nodig is voor herstel. Het Global Consortium for Chemosensory Research (GCCR), waarin Wageningen University & Research actief is, is onderzoek gestart. Met een vragenlijst wordt data verzameld over de besmetting van het virus in combinatie met het verlies van reuk en smaak.

Dr. Sanne Boesveldt, Wageningen University & Research en Reuk- en smaakcentrum®, is onderzoeksleider in Nederland.  Dr W.M. Boek, KNO-arts van het Reuk & Smaakcentrum, coördineert de landelijke inventarisatie en eventueel mogelijke zorg voor deze nieuwe aandoening. De Nederlandse versie is ook op de GCCR-website.

klik hier om deel te nemen aan de vragenlijst

Het Reuk- en smaakcentrum is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei:

      Ziekenhuis Gelderse Vallei

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »