Menu
0
24Sep2021
Al je vragen over de snurkbeugel beantwoord

Al je vragen over de snurkbeugel beantwoord

Jij of je partner snurkt. Nu vraag je zich af of een anti-snurkbeugel daar een goede oplossing voor is. Alle antwoorden die je zoekt, vind je op deze pagina:

Wat is een snurkbeugel?

Een snurkbeugel (of anti-snurkbeugel) is een medisch hulpmiddel dat is ontworpen om snurken te verminderen of te voorkomen. Snurken treedt op wanneer er tijdens de slaap een belemmering is van de luchtstroom door de mond en neus. Dit veroorzaakt geluid door trillingen van het zachte weefsel in de keel en mond.

Een snurkbeugel is meestal een op maat gemaakt apparaat dat wordt gedragen in de mond tijdens het slapen. Het doel van de beugel is om de positie van de kaak en/of tong aan te passen, zodat de luchtweg open blijft en snurken wordt verminderd. Er zijn verschillende soorten snurkbeugels, maar de twee meest voorkomende zijn:

Mandibulaire repositieapparaat (MRA): Dit lijkt op een mondbeschermer die wordt gebruikt bij sport. Maar het is speciaal ontworpen om tijdens het slapen te worden gedragen. Het MRA duwt de onderkaak en tong naar voren, waardoor de luchtweg wordt vergroot en het snurken wordt verminderd of voorkomen.

Tongstabiliserend apparaat: Dit type snurkbeugel richt zich op het stabiliseren van de tong, zodat deze niet naar achteren zakt en de luchtweg blokkeert. Het voorkomt snurken door de tong op zijn plaats te houden en zo een vrije luchtstroom te vergemakkelijken.

Er kunnen persoonlijke afwegingen zijn waarom je besluit om voor een MRA-apparaat te kiezen of voor een tongstabilisator. Van beide hulpmiddelen heeft onderzoek de werking aangetoond. Dit blijkt onder andere uit een onderzoek uit 2009 in The Sleep Journal. Daaruit  blijkt wel dat respondenten uit het onderzoek een voorkeur hadden voor het gebruik van een MRA-beugel.

Wat is de Oniris Snurkbeugel?

Op KNO-winkel bieden we de Oniris anti-snurkbeugel aan. Dit is een MRA-snurkbeugel. Door innovatieve en gepatenteerde technieken is deze beugel zelf op maat te maken. Lees meer over de werking en het gebruik van de Oniris Snurkbeugel op de productpagina.

Is aangetoond dat een snurkbeugel werkt?

Ja, er zijn wetenschappelijke studies en onderzoeken uitgevoerd naar het gebruik en de effectiviteit van snurkbeugels. Daarin is aangetoond dat snurkbeugels snurken kunnen verminderen en de slaap van kwaliteit kunnen verbeteren. Houdt er wel rekening mee dat de effectiviteit van snurkbeugels kan variëren van persoon tot persoon.

Wat doet een snurkbeugel precies?

Een anti-snurkbeugel zoals Oniris, houdt voorzichtig de onderkaak in een voorwaartse positie. Het effect daarvan is dat de doorstroom van lucht door de keelholte beter verloopt. Daardoor wordt de lucht niet langs de stembanden ‘geperst’. Zo voorkomt de beugel dat je gaat snurken.

Heeft een snurkbeugel bijwerkingen?

Ja, een snurkbeugel heeft enkele bijwerkingen. Deze merk je vooral wanneer je de beugel pas net gebruikt. Gelukkig heeft lang niet iedereen er evenveel last van, en kunnen bijwerkingen bovendien verdwijnen wanneer je het product langer gebruikt. De bekende bijwerkingen zijn:

  • Droge mond
  • Veel speeksel
  • Gevoelige tanden/kiezen
  • Gevoelig tandvlees
  • Gevoelige kaak en/of kauwspieren
  • (tijdelijke) Kleine verandering van de stand van het gebit

Hoe reinig je een snurkbeugel?

Het reinigen van een snurkbeugel is essentieel om de hygiëne te waarborgen en om ervoor te zorgen dat het effectief en comfortabel blijft in gebruik. Je kunt de Oniris Snurkbeugel los kopen, maar verstandiger is het om de Oniris Startset aan te schaffen. De Oniris startset bevat alles wat je nodig hebt voor een goede reiniging van de snurkbeugel, namelijk:

Je bewaart de Oniris in het beugel-bakje. Poets na elk gebruik de Oniris met tandenborstel en speciale Prothese Cleaner. Spoel daarna het apparaat af met koud water. Het gebruik van ontsmettingsbruistabletten raden wij ten zeerste aan om geurtjes en de ontwikkeling van biofilms te voorkomen. Na verloop van tijd kan normaal gebruik van de Oniris-beugel leiden tot verkleuring of vlekken. Dit heeft geen enkele invloed op de effectiviteit van de beugel.

Wat kost een snurkbeugel?

Er zijn snurkbeugels in allerlei prijsklassen. De Oniris, op KNO-winkel, is verkrijgbaar vanaf €65,99. Daarvoor krijg je een beugel waarvan de werking klinisch is bewezen en bovendien maar liefst tien keer goedkoper dan een op maat gemaakte MRA-apparaat door een KNO-arts.

Ook kun je de Oniris uitproberen met niet-goed-geld-terug-garantie. Hierbij is het belangrijk dat je de beugel minstens 30 dagen hebt uitgeprobeerd. Het gebruik ervan kan namelijk even wennen zijn en het kan even duren voordat je de juiste positie hebt gevonden. Ben je niet tevreden over het apparaat, neem dan contact met ons op. We kijken dan of er een garantie mogelijk is.

Je kunt tot 60 dagen na aankoop gebruik maken van deze garantie. Daarbij is het wel van belang dat er daarvoor al contact met ons is geweest om het probleem met de beugel te bespreken.

Ervaringen met de snurkbeugel

Natuurlijk wil je graag weten welke ervaringen andere mensen hebben met de Oniris Snurkbeugel. Bekijk daarvoor de productpagina’s van beide varianten. Scroll helemaal door naar beneden en lees alle reviews van de Oniris anti-snurkbeugel.

Oniris anti-snurkbeugel (MRA) startset

Oniris anti-snurkbeugel (MRA) op maat

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.