Menu
0
24Sep2021
Al je vragen over de snurkbeugel beantwoord

Al je vragen over de snurkbeugel beantwoord

Jij of je partner snurkt. Nu vraag je zich af of een anti-snurkbeugel daar een goede oplossing voor is. Alle antwoorden die je zoekt, vind je op deze pagina:

Wat is een snurkbeugel?

Een snurkbeugel (voluit: anti-snurkbeugel) zorgt ervoor dat er meer ruimte in je keel ontstaat waardoor je minder snurkt. Daarnaast helpt zo’n beugel ook bij lichte tot matige slaapapneu. Er zijn verschillende soorten op de markt, die ook op verschillende manieren werken.

Werkt een snurkbeugel?

Bij een goede snurkbeugel is de werking bewezen in diverse klinische studies. Een voorbeeld hiervan is de Oniris Anti-snurkbeugel. Bovendien is deze op maat af te stellen. Ook biedt de Oniris volledige bewegingsvrijheid. Jij of jouw partner hebt er dus geen last van tijdens het slapen. Het kan wel even wennen zijn.

Wat doet een snurkbeugel precies?

De anti-snurkbeugel houdt voorzichtig de onderkaak in een voorwaartse positie. Het effect daarvan is dat de doorstroom van lucht door de keelholte beter gaat. Daardoor wordt de lucht niet langs de stembanden ‘geperst’. Zo voorkomt de beugel dat je gaat snurken.

Wat is de beste anti-snurkbeugel op de markt?

Het is onmogelijk om de ‘beste’ snurkbeugel aan te wijzen; er zijn er velen op de markt. Maar er zijn wel beugels waarvan de werking is bewezen. Zoals de snurkbeugel op KNO-winkel: de Oniris.

Let daarnaast op de beoordelingen van mensen die de beugel al gebruiken. Die geven een goede indicatie van de effectiviteit van het product. 

Heeft een snurkbeugel bijwerkingen?

Ja, een snurkbeugel heeft enkele bijwerkingen. Vooral wanneer je de beugel pas net gebruikt. Deze gelden gelukkig lang niet voor iedereen, en kunnen ook verdwijnen wanneer je het product langer gebruikt. De bijwerkingen zijn:

  • Droge mond
  • Veel speeksel
  • Gevoelige tanden/kiezen
  • Gevoelig tandvlees
  • Gevoelige kaak en/of kauwspieren
  • (tijdelijke) Kleine verandering van de stand van het gebit

Wat kost een snurkbeugel?

Er zijn snurkbeugels in allerlei prijsklassen. De Oniris, op KNO-winkel, is verkrijgbaar vanaf €62,50. Daarvoor krijg je een beugel waarvan de werking bewezen is. Bovendien mag je deze 30 dagen uitproberen met niet-goed-geld-terug-garantie. Hierbij is het belangrijk dat je de beugel écht 30 dagen hebt geprobeerd? Als het dan toch niet bevalt, kun je contact met ons opnemen. 

Welke verzekering vergoed een snurkbeugel?

MRA-beugels die op maat worden gemaakt door de tandarts of specialist worden volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Maar let op: die vergoeding krijg je alléén als een arts de diagnose OSAS (Obstructief SlaapApneu-Syndroom) heeft vastgesteld. Houd ook rekening met je eigen risico.

Wanneer je deze diagnose niet hebt gekregen kun je kiezen voor een MRA-beugel zoals de Oniris.

Waar is de Oniris-snurkbeugel te koop?

Hier kun je de Oniris-snurkbeugel kopen

Bekijk al onze producten tegen snurken

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.