Menu
EUR
Goed ademhalen met neusademhaling

Goed ademhalen met neusademhaling

Goed ademhalen, is dat door de neus of door de mond? Veel mensen weten vaak wel dat neusademhaling eigenlijk beter is. Je neus is namelijk speciaal gemaakt om adem te halen. Alleen, waarom is een neusademhaling dan beter? Wat zijn de voordelen?

Nadelen van door je mond ademen

Veel mensen ademen onbewust vaak door de mond. Dit is meestal wanneer je gestrest bent of wanneer je een zware inspanning levert. Door de mond ademhalen geeft namelijk de indruk dat je zoveel mogelijk zuurstof binnenkrijgt.

Door je mond ademen heeft alleen wel nadelen. Zo verlies je veel vocht en wordt de lucht niet gefilterd. Hierdoor wordt de kans dat je fijnstof en virussen of bacteriën binnenkrijgt groter. Doordat je via je mond veel vocht verliest, krijg je sneller een droge mond en kun je meer last van je keel krijgen.

Voordelen van een goede neusademhaling

Buiten dat je de nadelen van een mondademhaling voorkomt, heeft neusademhaling ook nog voordelen. De neus is belangrijk voor het verwerken van de lucht die je inademt in je lichaam. De neus bereidt de lucht die je inademt namelijk voor op verwerking door je longen.

Het filteren van de lucht is bij deze voorbereiding essentieel. De neus, en met name de trilharen, filteren de lucht. Je neus helpt om stof en virussen tegen te houden. Je mond kan dit niet. Met een neusademhaling word je dus minder snel ziek.

Naast het filteren van de lucht, doet je neus nog meer voorbereidend werk. De lucht die je via je neus inademt, wordt bevochtigd en verwarmd. Zeer droge en koude lucht zijn onaangenaam voor je longen. Wanneer je door je mond ademt, wordt de lucht minder goed verwarmd en bevochtigd. Bovendien drogen je mond en keel sneller uit, wat weer voor keelklachten kan zorgen.

Hoe kun je goed of beter ademhalen?

Beter of goed ademhalen doe je door je neus. Je neus is er namelijk speciaal voor gemaakt. Als je voor je gevoel minder lucht binnenkrijgt via je neus, kun je jouw neusademhaling nog verbeteren.

Om beter te kunnen ademhalen, kun je een neusspreider gebruiken. Met een neusspreider verwijd je de neusgaten, waardoor je gemakkelijker meer lucht binnenkrijgt. Dit kan helpen wanneer je last hebt van een verstopte neus, maar helpt je ook beter ademhalen tijdens het sporten en slapen.

Heb je het idee dat je minder goed door je neus kunt ademhalen dan door je mond? Dan kan het zijn dat je een verstopte neus hebt. Is een verstopte neus de oorzaak van je verminderde neusademhaling? Dan kan een neusdouche ook helpen.

Neusademhaling tijdens hardlopen

Hardlopen is een intensieve sport. Veel mensen hebben tijdens het hardlopen de neiging om door de mond te ademen, omdat ze voor het gevoel te weinig zuurstof binnen krijgen via de neus.

Neusademhaling is bij hardlopen zeer belangrijk. Je profiteert namelijk van de voordelen van neusademhaling. Je longen kunnen de lucht beter verwerken. Bovendien stimuleer je rust wanneer je via je neus ademhaalt. Wanneer je het gevoel hebt dat je tijdens het hardlopen via je neus niet voldoende lucht kunt inademen, kun je een   gebruiken.

Verbeter je neusademhaling tijdens yoga

Bij yoga is de neusademhaling ook zeer belangrijk. De manier van ademhalen is essentieel bij yoga. Door bewust adem te halen, kun je beter ontspannen en kun je het meest halen uit je yogasessie.

In yoga wordt de neusademhaling veel gebruikt bij verschillende ademhalingstechnieken. Dit is vaak met de redenen dat je met neusademhaling meer door je buik ademt en rustiger wordt.

Wil je het effect van je neusademhaling verbeteren tijdens yoga? Dan kun je een neusspreider zoals de NoseWings gebruiken. Hierdoor verwijd je je neusvleugels en kun je meer lucht inademen via je neus.

Betere neusademhaling bij slapen en minder snurken

Tijdens het slapen is neusademhaling ook zeer belangrijk. Neusademhaling helpt je beter tot rust komen in bed en veroorzaakt vaak minder snurkgeluiden dan ademhalen door de mond. Wanneer je een verstopte neus hebt, of wanneer je minder lucht door je neus binnenkrijgt, kun je een neusspreider gebruiken.

Eén van de meest comfortabele neusspreiders zijn de NoseWings. Deze zijn comfortabel, herbruikbaar en kunnen ook snurken door de neus verminderen. Dus zelfs wanneer je snurkt tijdens neusademhaling, kan het snurken door je neus verminderen met NoseWings.

Bekijk NoseWings neusspreiders

Wanneer je beter door je neus kunt ademen, adem je ook minder snel door je mond. Hierdoor kan ook keelsnurken verminderen. Lees meer over snurken en mogelijke oplossingen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen