Menu
EUR
Hoe kun je gezwollen neusslijmvlies laten slinken?

Hoe kun je gezwollen neusslijmvlies laten slinken?

Veel mensen hebben wel eens of zelfs regelmatig last van een gezwollen neusslijmvlies. Dit kan namelijk al snel gebeuren door bijvoorbeeld een verkoudheid. Afhankelijk van de oorzaak van je opgezette neusslijmvlies, kun je het neusslijmvlies weer laten slinken.

Hoe weet je nu of je een gezwollen neusslijmvlies hebt?

Je kunt vaak niet zien of je neusslijmvlies verdikt is. Wel kun je een aantal klachten krijgen. Als je dus last hebt van een of meerdere van deze klachten, kun je een gezwollen neusslijmvlies hebben.

  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Niezen
  • Jeuk

Een opgezet neusslijmvlies kan verschillende verkoudheidsklachten geven. Het maakt bijvoorbeeld vaak ook extra slijm aan en is een van de oorzaken waardoor je een verstopte neus of congestie door je neusslijmvlies hebt. Gezwollen neusslijmvlies kan ook hoofdpijn geven door de druk die het kan veroorzaken.

Waarom is je neusslijmvlies gezwollen?

Om een gezwollen neusslijmvlies te laten slinken is het vaak handig om te weten wat de oorzaak is. In de meeste gevallen is de oorzaak van een gezwollen neusslijmvlies een virus zoals een verkoudheid of corona. Zwelling is ook een van de symptomen van een ontstoken neusslijmvlies.

Operatie

Daarnaast is het ook mogelijk dat je een gezwollen neusslijmvlies hebt na een operatie aan de neus. Als dit het geval is kun je vaak niet dezelfde oplossingen gebruiken om je neusslijmvlies te laten slinken.

Allergie

Een andere oorzaak die veel voorkomt, is allergie. Een allergie voor huisstofmijt of hooikoorts kan ervoor zorgen dat je neusslijmvlies dik wordt. Hierdoor krijg je ook verkoudheidsklachten.

Op deze manier kun je je neusslijmvlies laten slinken

Je kunt gezwollen neusslijmvlies met verschillende middelen laten slinken. Hier lees je over oplossingen voor tijdelijk en langdurig gezwollen neusslijmvlies. Bekijk goed welke oplossing bij jouw situatie past.

Neusspray om je neusslijmvlies te laten slinken

Om zo snel mogelijk je gezwollen neusslijmvlies te laten slinken, kun je een neusspray of neusdruppels gebruiken met een medicijn. Vaak gebruik je dan xylometazoline. Dit mag je slechts voor enkele dagen gebruiken. Zo voorkom je dat je neusslijmvlies beschadigd of dat je een neussprayverslaving krijgt.

Er zijn ook neussprays die je wel langdurig mag gebruiken en die verlichting bieden.

Bekijk de Capsinol neussprays

Neusspoelen bij allergie en langdurig gezwollen neusslijmvlies

Bij veel oorzaken van een gezwollen neusslijmvlies, kan het vanzelf herstellen. Wil je het natuurlijke herstel ondersteunen of symptomen verlichten? Dan kan dit ook zonder een neusspray. Je kunt ook je neus spoelen met een neusdouche en zoutoplossing. Hiermee houd je jouw neus schoon, waardoor je gezwollen neusslijmvlies sneller kan slinken.

Neusspoelen met een neusdouche en nasaal spoelzout is vaak effectief bij het verlichten van klachten zoals een gezwollen neusslijmvlies door een allergie. Neusspoelen wordt ook geadviseerd na veel neusoperaties om de neus schoon te houden en infectie te voorkomen. Hiermee kan je neusslijmvlies ook sneller herstellen en ontzwellen na een operatie.

Neuszalf met antibacteriële bescherming

Na een operatie kun je ook last hebben van wondjes. Voor wondjes en het verminderen van gezwollen neusslijmvlies kun je ook een neuszalf gebruiken. Profiteer van de antibacteriële bescherming van de zuivere honing in NasuMel.

Bekijk NasuMel neuszalf

NasuMel eerst proberen? Dat kan! Vraag een proefmonster aan.

Voor een allergie kun je ook met een neuszalf zoals RhinoBlock verminderen hoeveel allergenen er op je neusslijmvlies terechtkomen. Zodat je minder klachten ervaart.

Bekijk de NasoFree neusdouche met nasaal spoelzout en RhinoBlock neuszalf.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen