test banner

Hooikoorts? Spoelen - Sprayen – Smeren- Filteren!

  • Geplaatst op
  • 0
Hooikoorts? Spoelen - Sprayen – Smeren- Filteren!

Fijn, lente! Maar voor wie last heeft van hooikoorts, breekt ook de tijd aan van niezen, snotteren en jeukende ogen. Ruim 2 miljoen Nederlanders hebben in de lentemaanden last van hooikoorts. Lees de 4 stappen hier en verminder snel je hooikoortsklachten.

Wat zijn de symptomen van hooikoorts?

 

Hooikoorts kun je aan allerlei verschijnselen herkennen. Deze zijn per persoon verschillend. De volgende symptomen kunnen een teken zijn van hooikoorts:

  • - Niezen
  • - Jeukende ogen/ gehemelte
  • - Jeuk
  • - Loopneus
  • - Keelpijn
  • - Benauwdheid
  • - Vermoeidheid, verminderde concentratie

 

Het is niet altijd eenvoudig om het voor jou meest geschikte geneesmiddel tegen hooikoorts te vinden. Maar wist je dat er ook andere effectieve oplossingen zijn dan het slikken van hooikoorts medicijnen?

Spoelen

Om de hooikoortsklachten te verminderen, adviseren wij om te beginnen met je neus te spoelen met de Nasofree® neusdouche en Dos Medical nasaal spoelzout. Voor allergie en hooikoorts is de neusdouche bewezen effectief. Je spoelt het vieze slijm – een voedingsbodem voor bacteriën – uit je holtes weg. Des te minder pollen in je neus, des te minder allergieklachten!

 

 

Sprayen en smeren

Daarna kun je sprayen met de medicatie die je (huis)arts je mogelijk heeft voorgeschreven. Na het spoelen en/of sprayen smeer je de binnenkant van je neus in met Rhinoblock®, anti-allergie neuszalf. Deze zalf brengt een beschermlaagje aan op je neusslijmvlies zodat de pollen als het ware worden ‘weggevangen’ waardoor ze zo min mogelijk je neusslijmvlies bereiken.

 

Filteren

Zijn er dagen dat je extra veel in aanraking komt met pollen, bijvoorbeeld tijdens het sporten, fietsen, tuinieren, wandelen of andere buitenactiviteiten, overweeg dan ook de Sanispira neusfilters. Met een Sanispira neusfilter kun je gewoon door je neus blijven ademhalen. Een Sanispira neusfilter vangt het grootste gedeelte van de gras- en boompollen op voordat ze je neusslijmvlies bereiken. Ook dat leidt tot minder klachten.

Wil je weten wat er op dit moment in de lucht zit? Hooikoortsradar geeft precies aan wanneer een gras, boom of onkruid bloeit. Zo kun je altijd voorbereid op pad.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »