Menu
EUR
Neusspoelen helpt ook bij hooikoorts!

Neusspoelen helpt ook bij hooikoorts!

Circa 20% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts en astma. Stoffen als huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en stuifmeel (pollen) van bomen, planten of gras kunnen leiden tot een sterke afweerreactie van het lichaam.

Hooikoorts

Bij het inademen nestelen zich pollen (=stuifmeel) van grassen en bomen, maar ook uitwerpselen van huisstofmijt op ons neusslijmvlies. Bij iemand die allergisch is ('hooikoorts' of huisstofmijt-allergie) leidt dit tot ontstekingsreacties in het neusslijmvlies en ontstaan de typisch luchtwegallergieklachten. 

Hooikoorst symptomen zijn: 

  • Jeukende neus
  • Niezen
  • Verstopte neus
  • Loopneus
  • Permanent gevoel van verkoudheid

Vaak leiden deze symptomen weer tot hoofdpijn, slechter slapen en daardoor tot concentratieverlies en vermoeidheid. Wel zo prettig als u deze klachten kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door uw neus te spoelen.

Neusspoelen bij hooikoorts

Mensen met hooikoorts kunnen veel baat hebben bij het neusspoelen met nasaal spoelzout. Je spoelt als het ware de door de neus ingeademde pollen voor een deel weg, waardoor ze minder klachten kunnen veroorzaken.

Ook KNO artsen en allergologen vinden neusspoelen van toegevoegde waarde bij de behandeling van allergie. Het is effectief, eenvoudig (ook voor kinderen) en veilig.

Nasaal spoelzout

Het kan zijn dat u het advies heeft gekregen om uw neus te spoelen met water of water met keukenzout. Neusspoelen met gewoon water is pijnlijk en leidt tot irritatie van het gevoelige neusslijmvlies. Dit komt omdat water in het lichaam licht zout is.

Dan zou u zeggen dat keukenzout bij het water helpt. Echter bestaat keukenzout alleen uit natriumchloride en bevat vaak jodium. Beide irriteren het neusslijmvlies. Spoelzout dat bestaat uit zowel natriumchloride als natriumbicarbonate is effectiever en milder.

Omdat je eigen lichaamsvocht ook een zoutgehalte heeft (0,9%), is neusspoelen met een zoutoplossing heel belangrijk. Met nasaal spoelzout maak je een zoutoplossing die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van het gevoelige neusslijmvlies. Nasaal spoelzout biedt een effectieve en milde reiniging.

Start met neusspoelen


Reacties (0)

gravatar
Felice Jacobs
Geplaatst op 2021-06-15 22:10:05
Ik gebruik de neusfouche al een paar jaar. Ik heb astma ,chr.rinusitis,hooikoorts en allergieën,het hele pakketje dus. Ik gebruik neuszout met xylithol op aanraden vd kno arts uit AMC.Amsterdam.Dit voorkomt plak in de neus..Jammer genoeg krijg je dit niet vergoed. Ik bestel ze per 100 stuks per maand.Kan mij er goed mee helpen.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen