Menu
0
15Apr2022
Tips tegen Hooikoorts

Tips tegen Hooikoorts

Hoe kom ik van hooikoorts af? Of, als dat niet kan, hoe kan ik mijn klachten verminderen?

Als u met bovenstaande vragen zit, heeft u hopelijk iets aan onderstaande tips om hooikoorts tegen te gaan.

Voordat we van wal steken: alle tips die we geven, zijn ook geschikt voor uw baby, peuter of oudere kind. En kunt u toepassen als u zwanger bent.

Tips tegen loopneus en verstopte neus bij hooikoorts:

1. Gebruik een neusdouche

Wat kunt u doen tegen een verstopte neus of loopneus? De belangrijkste tip: gebruik een neusdouche. Die is heel effectief bij hooikoorts.

Met een neusdouche (in combinatie met nasaal spoelzout) reinigt u de neus en neusbijholten. Zo spoelt u de pollen uit de neus weg en krijgt u letterlijk weer lucht.

Een neusdouche is óók geschikt voor kinderen.

NasoFree neusdouche

2. Smeer anti-allergie neuszalf

Anti-allergie neuszalf biedt een beschermlaagje tegen pollen. Als er minder pollen in uw neusslijmvlies terechtkomen (dieper in uw neus), heeft u minder klachten.

3. Gebruik hooikoorts neusspray

U kunt een hooikoorts neusspray gebruiken bij een verstopte neus. Een spray met fysiologisch zout werkt mogelijk wel minder lang dan bijvoorbeeld de neusdouche.

Tips tegen opgezwollen ogen en jeukende ogen bij hooikoorts:

1. Draag een zonnebril

Bij hooikoorts kunt u last hebben van jeukende en opgezwollen ogen. Draag een zonnebril om minder pollen bij uw ogen te krijgen. Dit vermindert klachten.

2. Wrijf niet in uw ogen

Probeer ook zo min mogelijk in uw ogen te wrijven. Daardoor verergeren oogklachten vaak alleen maar. We snappen dat dit voor kinderen lastig kan zijn, maar het is goed om hierop te letten.

Tips tegen keelpijn door hooikoorts:

1. Drink veel water

Voor keelpijn kunt u veel drinken om de keel niet te droog te laten worden. Koude dranken zorgen ervoor dat u minder pijn heeft.

2. Eet drop of slik keeltabletten

Zuigen op dropjes of speciale keeltabletten verzacht keelpijn. Het helpt de keel vochtig houden en zo uitdroging te voorkomen.

3. Geef uw keel rust

U kunt uw keel rust geven op verschillende manieren. Zorg voor voldoende nachtrust, matig alcohol, rook niet en praat minder (luid). Veel praten, alcoholconsumptie en roken zijn een ‘aanslag’ op de keel. Door dit minder of niet te doen, zorgt u ervoor dat de keelpijn sneller herstelt.

Bonus tips tegen hooikoorts:

1. Ga niet zelf grasmaaien

Bij het grasmaaien komen veel pollen in de lucht. Als u hier extra gevoelig voor bent, kan dat een (sterke) allergische reactie opwekken. Als iemand anders voor u kan grasmaaien, is dat aan te raden.

2. Let op het weer en pollenradar

Op het weer letten en hoeveel pollen er in de lucht zitten, kan veel klachten voorkomen. Bij droog en warm weer zit veel stuifmeel in de lucht. Als u dan (veel) buitenactiviteiten kunt vermijden, heeft u minder last van hooikoorts.

Dit geldt andersom voor regen; bij nat weer zijn er weinig pollen in de lucht en kunt u lekker naar buiten (al is het met paraplu).

3. Ga naar het strand of de bergen

Omdat er minder gras en andere planten aan zee zijn en er meer wind is, zit in zeelucht weinig pollen. Het kan het zijn dat u hier (veel) minder last heeft van uw hooikoorts.

Hoog in de bergen, boven de boomgrens, zijn er relatief minder pollen in de lucht. Daarom is het zeker aan te raden om naar de bergen of naar het strand te gaan, als u veel last heeft.

Conclusie

Als u bovenstaande tips opvolgt, voelt u zich op alle fronten beter. De directe klachten verminderen. Waardoor u bijvoorbeeld óók beter slaapt. Zo kunt u de dag uitgerust aan, wat een opgewekt gevoel geeft.

Helpen de tips niet of niet goed genoeg? Heeft u zo’n zware aanval van hooikoorts dat u méér nodig heeft? Bezoek dan altijd uw huisarts.

 

Reacties

eric zonneveld
Geplaatst op 2022-05-02 09:34:04
In de avond Douchen en de kleren die vol met pollen zitten buiten de slaapkamer laten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.