Menu
EUR
Tips tegen Hooikoorts

Tips tegen Hooikoorts

Hoe kom ik van hooikoorts af? Of, als dat niet kan, hoe kan ik mijn klachten verminderen?

Als je met bovenstaande vragen zit, heb je hopelijk iets aan onderstaande tips om hooikoorts tegen te gaan.

Voordat we van wal steken: alle tips die we geven, zijn ook geschikt voor een baby, peuter of ouder kind. En kun je toepassen als je zwanger bent.

Tips tegen loopneus en verstopte neus bij hooikoorts:

1. Gebruik een neusdouche

Wat kunt je doen tegen een verstopte neus of loopneus? De belangrijkste tip: gebruik een neusdouche. Die is heel effectief bij hooikoorts.

Met een neusdouche (in combinatie met nasaal spoelzout) reinig je de neus en neusbijholten. Zo spoel je de pollen uit de neus weg en krijg je letterlijk weer lucht.

Een neusdouche is óók geschikt voor kinderen.

NasoFree neusdouche

2. Smeer hooikoorts neuszalf

Hooikoorts neuszalf, zoals RhinoBlock, biedt een beschermlaagje tegen pollen. Als er minder pollen in uw neusslijmvlies terechtkomen (dieper in uw neus), heb je minder klachten.

RhinoBlock eerst proberen? Dat kan! Vraag een proefmonster aan.

3. Gebruik hooikoorts neusspray

Je kunt een hooikoorts neusspray gebruiken bij een verstopte neus. Een spray met fysiologisch zout werkt mogelijk wel minder lang dan bijvoorbeeld de neusdouche.

 

Tips tegen opgezwollen ogen en jeukende ogen bij hooikoorts:

1. Draag een zonnebril

Bij hooikoorts kun je last hebben van jeukende en opgezwollen ogen. Draag een zonnebril om minder pollen bij je ogen te krijgen. Dit vermindert klachten.

2. Wrijf niet in je ogen

Probeer ook zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Daardoor verergeren oogklachten vaak alleen maar. We snappen dat dit voor kinderen lastig kan zijn, maar het is goed om hierop te letten.

Tips tegen keelpijn door hooikoorts:

1. Drink veel water

Voor keelpijn kun je veel drinken om de keel niet te droog te laten worden. Koude dranken (of een ijsje) zorgen ervoor dat je minder pijn hebt.

2. Eet drop of slik keeltabletten

Zuigen op dropjes of speciale keeltabletten verzacht keelpijn. Het helpt de keel vochtig houden en zo uitdroging te voorkomen.

3. Geef je keel rust

Je kunt je keel rust geven op verschillende manieren. Zorg voor voldoende nachtrust, matig alcohol, rook niet en praat minder (luid). Veel praten, alcoholconsumptie en roken zijn een ‘aanslag’ op de keel. Door dit minder of niet te doen, zorg je ervoor dat de keelpijn sneller herstelt.

Bonus tips tegen hooikoorts:

1. Ga niet zelf grasmaaien

Bij het grasmaaien komen veel pollen in de lucht. Als je hier extra gevoelig voor bent, kan dat een (sterke) allergische reactie opwekken. Als iemand anders voor jou kan grasmaaien, is dat aan te raden.

2. Let op het weer en pollenradar

Op het weer letten en hoeveel pollen er in de lucht zitten, kan veel klachten voorkomen. Bij droog en warm weer zit veel stuifmeel in de lucht. Als je dan (veel) buitenactiviteiten kunt vermijden, heb je minder last van hooikoorts.

Dit geldt andersom voor regen; bij nat weer zijn er weinig pollen in de lucht en kun je 'lekker' naar buiten (al is het met paraplu).

3. Ga naar het strand of de bergen

Omdat er minder gras en andere planten aan zee zijn en er meer wind is, zit in zeelucht weinig pollen. Het kan het zijn dat je hier (veel) minder last hebt van je hooikoorts.

Hoog in de bergen, boven de boomgrens, zijn er relatief minder pollen in de lucht. Daarom is het zeker aan te raden om naar de bergen of naar het strand te gaan, als je veel last hebt.

Conclusie

Als je bovenstaande tips opvolgt, voel je je op alle fronten beter. De directe klachten verminderen. Waardoor je bijvoorbeeld óók beter slaapt. Zo kun je de dag uitgerust aan, wat een opgewekt gevoel geeft.

Helpen de tips niet of niet goed genoeg? Heb je zo’n zware aanval van hooikoorts dat je méér nodig hebt? Bezoek dan altijd je huisarts.

 


Reacties (0)

gravatar
eric zonneveld
Geplaatst op 2022-05-02 09:34:04
In de avond Douchen en de kleren die vol met pollen zitten buiten de slaapkamer laten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen