Menu
EUR
Wat te doen tegen keelpijn?

Wat te doen tegen keelpijn?

Zowel volwassenen als kinderen kunnen er flink last van hebben: keelpijn. Wat kun je daartegen doen?

Normaal gesproken gaan keelklachten vanzelf over, binnen zo’n tien dagen. Maar tot die tijd kun je de pijn gelukkig wel verzachten. En dat kan óók zonder medicijnen.

Dit kun je zelf doen tegen keelpijn:

Let op: heb jij of je kind last van aanhoudende keelpijn? En/of ervaar je de klachten als heftig? Raadpleeg dan altijd de huisarts.

Ben je zwanger en heb je keelpijn? Dan zou je alle genoemde producten in dit artikel veilig moeten kunnen gebruiken. Maar: doe dit altijd in overleg met je verloskundige. Dan weet je zeker dat jij en je baby geen onnodige risico’s lopen. Met name als je pijnstillers wilt gebruiken.

Verder in dit artikel vertellen we wat je kunt doen tegen:

Wat te doen tegen beginnende keelpijn?

Voel je de bui al hangen bij een opkomende keelpijn? Begin dan direct met maatregelen nemen tegen de meest waarschijnlijke oorzaak: een verkoudheid.

Hoe? Door de verkoudheid te bestrijden met effectieve middelen. En tegen de keelpijn kun je beginnen met een keelspray.

Hoe zorgt verkoudheid voor keelpijn, en waarom is het belangrijk daar iets tegen te doen? Dat lees je hieronder.

Wat te doen tegen keelpijn en verkoudheid?

Zoals hierboven al benoemd: het verkoudheidsvirus is de meest waarschijnlijke oorzaak van je keelpijn. Want verkoudheid kan voor een ontstoken keelslijmvlies zorgen.

Een verkoudheid gaat vanzelf over, en daarmee ook je keelklachten. Maar je kunt zelf ook iets doen tegen (de symptomen van) verkoudheid. Zo verklein je ook de kans op ontstekingen en dus ook keelpijn.

Bekijk producten tegen (symptomen van) verkoudheid.

Ondertussen kun je je keelklachten verzachten met een keelspray.

Wat te doen tegen keelpijn en hoesten?

Als je keelpijn hebt én veel aan het hoesten bent, ligt dat waarschijnlijk aan een virus: verkoudheid, griep, maar ook covid/corona is een mogelijkheid.

Een virus gaat meestal vanzelf over. Dus ook je keelpijn én het hoesten. Maar je kunt zelf ook iets doen tegen (de symptomen van) verkoudheid. Én de keelpijn, namelijk met een keelspray. Dan kun je eerder van je klachten af zijn.

Wat te doen tegen keelpijn bij slikken?

Keelpijn bij het slikken komt doordat je slijmvliezen in je keel geïrriteerd zijn, meestal door een verkoudheid. Is de pijn heel hevig? Dan heb je waarschijnlijk last van een keelontsteking.

Normaal gesproken gaat de pijn na een paar dagen tot een week vanzelf over. Ondertussen is het belangrijk dat je:

  • Regelmatig drinkt: vooral koude dranken (je kunt óók ijsjes eten)
  • Géén alcohol of koolzuurhoudende dranken drinkt
  • Pittig eten vermijdt
  • Niet rookt
  • Genoeg rust
  • Niet te veel praat

Daarnaast wil zuigen op een dropje of zuurtje weleens helpen. Of een keelspray .

Wat te doen tegen keelpijn en oorpijn?

Keelpijn en oorpijn komen vaak samen voor. Soms gaat het dan om ‘referred pain’: Referred pain is een vorm van pijn die wordt gevoeld op een andere locatie dan waar de oorzaak van de pijn daadwerkelijk plaatsvindt. Als je middenoor ontstoken is, kun je daar ook in je keel last van hebben.

Hoe dan ook: de oorzaak is waarschijnlijk een ontsteking in je keel en/of je oor. Die moet na ongeveer 2 á 3 dagen vanzelf verdwijnen. Is dat bij jou of je kind anders? Raadpleeg dan de huisarts.

Tot die tijd kun jij of je kind verschillende oplossingen gebruiken tegen de symptomen van zowel oor- als keelontsteking:

Erge keelpijn? Gebruik dan ook pijnstillers

Is de keelpijn echt hevig of zelfs extreem? Neem dan sowieso contact op met je huisarts. Gebruikt tot die tijd een pijnstiller zoals paracetamol. Uiteraard wel altijd volgens de voorgeschreven dosering. Hopelijk werkt dat op korte termijn tegen de pijn.

Mellosan Keelspray

Mellosan is een keelspray op basis van zuivere honing. Je kan het gebruiken voor het verzachten van je keel en voor het verminderen van een kriebel in de keel.

Door Mellosan in je keel te sprayen, worden de slijmvliezen van keel en de stembanden bevochtigd. De doseerspray is specifiek ontwikkeld voor gebruik in de mond-keelholte. Daardoor komt de spray precies waar hij moet zijn.

De spray is geschikt voor gebruik vanaf 12 jaar.

Ontdek meer over Mellosan Keelspray

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen