Menu
EUR
Behandeling tegen hooikoorts

Behandeling tegen hooikoorts

Bestaat er een goede behandeling tegen hooikoorts? Is er ook een behandeling die permanent werkt? Op die vragen geven we hieronder antwoord. We lopen alle mogelijke behandelingen tegen deze allergie langs. En vertellen daarbij wat u er van mag verwachten.

Inhoud:

Behandeling in het ziekenhuis: immunotherapie

De allergoloog is gespecialiseerd in (behandelingen tegen) allergie. Hij of zij beoordeelt uw situatie, en bespreekt met u of immunotherapie (ook wel: desensibilisatie) een optie is.

Immunotherapie is een relatief nieuwe behandeling tegen hooikoorts.

Effectiviteit
De resultaten van immunotherapie zijn over het algemeen goed: uw klachten nemen gemiddeld met 50% af. In het gunstigste geval heeft u bijna helemaal geen last meer.

Het effect is helaas niet permanent. Wel werkt het minimaal een aantal jaar.

Hoe het werkt
Bij immunotherapie krijgt u steeds grotere hoeveelheden allergenen toegediend. Dit kan u in de loop der tijd minder gevoelig voor pollen maken.

Deze behandeling duurt wel lang: zo’n 3 jaar.

Kosten
Een immunotherapie kost veel geld. Maar meestal krijgt u deze kosten gewoon vergoed. Bespreek dit met uw verzekering.

Thuis behandelen

U hoeft niet perse naar het ziekenhuis voor effectieve middelen tegen (de klachten van) hooikoorts. Er zijn producten en medicijnen beschikbaar die ervoor zorgen dat u minder last heeft.

Tape

Tape tegen hooikoorts? Jazeker: het gaat dan om medische tape die u op verschillende plekken op de borst en rug aanbrengt. Daardoor wordt uw huid ietwat opgetild. Dit verbetert de bloedsomloop, verlaagt druk en prikkelt uw ruggenmerg.

Met als resultaat: minder last van uw hooikoortsklachten. Zónder dat er medicijnen toegediend worden.

Het nadeel van tape: u kunt het niet zelf opbrengen. Dit moet u laten doen door specialisten, bijvoorbeeld uw fysiotherapeut.

Tabletten en pillen

Er zijn verschillende medicijnen tegen hooikoortsklachten. Tabletten en pillen zijn de bekendste. Deze onderdrukken uw klachten tijdelijk.

Het nadeel van de pillen is voornamelijk dat u ze moet blijven slikken. Daarnaast kunnen medicijnen altijd bijwerkingen hebben.

Neusspoelen

Als u alternatieven voor tabletten of hooikoortspillen zoekt, kunt u zelfhulpmiddelen proberen. Dit zijn methodes die klachten kunnen verlichten, zonder medicijnen te hoeven slikken. U kunt bijvoorbeeld een neusdouche gebruiken.

Een neusdouche kunt u gebruiken om uw neus te spoelen met een zoutoplossing. Dit zorgt ervoor dat viezigheid en pollen uit uw neus komen. Zo heeft uw luchtweg meer ruimte en kunt u minder last hebben van andere allergische klachten.

Een neusdouche werkt goed om klachten van een verstopte neus te verlichten. U kunt meerdere keren op een dag uw neus spoelen, mocht dat nodig zijn.

Behandel uw hooikoorts

Neusspray, -filter of -zalf

Een aantal andere zelfhulpmiddelen zijn neusspray, een neusfilter of neuszalf. Een goede neusspray tegen hooikoorts helpt uw holtes te openen en is makkelijk in gebruik. Een neusfilter of neuszalf, zoals RhinoBlock, helpen pollen tegen te houden om in uw neus te komen. Ook dit verlicht klachten.

Zo zijn er veel opties om uw hooikoorts te behandelen. Beslis zelf welke methode voor u prettig werkt.

RhinoBlock proberen? Dat kan! Vraag een proefmonster aan.

Gebruikte bronnen

Voor dit artikel maakten we gebruik van de volgende bronnen:


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan je winkelwagen