Menu
0
05Oct2023
Waarom heb jij ’s nachts een verstopte neus?

Waarom heb jij ’s nachts een verstopte neus?

Heb jij chronisch last van een verstopte neus, maar alléén ’s nachts? Dan zijn er verschillende mogelijke oorzaken. De oorzaak die het meest voorkomt is huisstofmijtallergie. Daar gaan we hieronder dieper op in.  Eerst benoemen we beknopt alle mogelijke oorzaken.

Mogelijke oorzaken van een verstopte neus in de nacht

 • Huisstofmijtallergie
 • Chronische verkoudheid en griep
 • Chronische holte-ontsteking
 • Aangetaste neusslijmvliezen
 • Poliep achterin je neus
 • Scheefstaand neustussenschot

Ook (jonge) kinderen en baby’s kunnen ‘plotseling’ last hebben van een verstopte neus wanneer zij gaan slapen. Ook bij hen ligt het dan aan één van bovenstaande oorzaken.

Wil je zekerheid over de oorzaak? Laat het dan onderzoeken door een (huis)arts. In dit artikel gaan we er vanuit dat de oorzaak een huisstofmijtallergie is.

Wat is huisstofmijtallergie?

Bij een huisstofmijtallergie ben je overgevoelig voor de uitwerpselen van de huisstofmijt. Die noemen we daarom ‘allergenen’.

Die allergenen zijn zó klein, dat ze als stofjes in de lucht hangen. Daarom ademt iedereen ze in. Ben jij daar overgevoelig voor? Dan krijg je een allergische reactie, met verschillende klachten:

 • chronische neusverkoudheid
 • niesbuien
 • jeuk aan de neus
 • irritatie aan de ogen
 • benauwdheid (piepende ademhaling)
 • huiduitslag

(bron: caracair.nl)

Herken je meerdere symptomen, náást de chronische neusverkoudheid? Dan is het nóg waarschijnlijker dat het om huisstofmijtallergie gaat.

Maar waarom uit die neusverkoudheid zich dan alleen ’s nachts, en niet overdag? Dat komt doordat je bed veel, heel erg veel huisstofmijten herbergt. Er zitten er talloze in je kussen, deken en vooral matras.

Ligt er daarnaast ook nog eens tapijt in de slaapkamer? En/of zijn er veel andere stoffen voorwerpen, zoals knuffels en gordijnen? Dan draagt dat allemaal bij aan de allergieklachten die je vooral ’s nachts teisteren.

Tips tegen een verstopte neus in de nacht

Dus, als we uitgaan van huisstofmijtallergie, wat zijn dan effectieve tips tegen een ’s nachts verstopte neus?

1. Verlicht je verstopte neus met een effectieve neusspray

Het is mooi wanneer je een verstopte neus in de toekomst voorkomt. Maar tot die tijd? Kun je een neusspray gebruiken, die direct werkt. In ons assortiment hebben we verschillende: van een milde (ook geschikt voor kinderen) tot extra sterke (voor de ervaren gebruikers, die een stevige dosis nodig hebben).

Bekijk onze neussprays >

2. ‘Saneer’ je slaapkamer

Neem afscheid van al die stoffen in je slaapkamer. Vervang tapijt voor bijvoorbeeld laminaat. Vervang gordijnen voor niet-stoffen alternatieven. Geef die knuffels een andere plek (ook al kunnen we ons voorstellen dat dat voor een kind lastig kan zijn).

Hoe minder stoffen voorwerpen, hoe minder huisstofmijten in je slaapkamer. Dat scheelt echt heel fors.

Wil je veel méér effectieve tips tegen huisstofmijt? Download dan het gratis Anti-Huisstofmijt Actieplan van Cara C’air. Dat is een stap-voor-stap methode om de beestjes in je hele huis terug te dringen.

3. Gebruik anti-allergiehoezen van Cara C’air

Deze hoezen rits je eenvoudig om je matras, dekbed én kussen. Eenmaal gedaan, houden deze hoezen 98% van alle allergenen tegen. Dat beweren wij niet alleen: deze werking is veelvuldig wetenschappelijk getest en bewezen.

Kun je je voorstellen wat het scheelt in je klachten, als in één klap miljoenen en nog eens miljoenen allergenen MINDER in je slaapkamer dwarrelen? Precies.

Bekijk Cara C’air anti-allergiehoezen

4. Gebruik anti-allergie neuszalf

Om allergieklachten, zoals huisstofmijtallergie, te voorkomen kun je RhinoBlock gebruiken. Door RhinoBlock als beschermlaag, krijgen allergenen minder kans. Minder allergenen op het neusslijmvlies, betekent minder allergieklachten. 

RhinoBlock is gemaakt op basis van zuivere, witte vaseline en zuivere honing. Het bevat geen medicatie die versuft of slaperig gevoel geeft. Én werkt direct. Wel zo fijn als je 's nachts een verstopte neus wilt voorkomen.

Bekijk RhinoBlock anti-allergie neuszalf

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.